Genomineerde Van Eldik biedt totaalpakket – door Judith Tak –

woensdag 18 mei 2011

EDE – De tweede genomineerde voor ‘Beste ondernemer van Ede Centrum 2011’ staat al 38 jaar met zijn kraam op de markt. Vijf dagen per week verkoopt hij groente en fruit, waarvan ‘s zaterdags in Ede. Gert van Eldik: Het is een kroontje op je werk, maar ik doe het niet alleen. Ik vorm een team met mijn vrouw, dochter Yolanda en schoonzoon Serge. Samen doen we het.

Er is een aantal aspecten waarin we ons onderscheiden. We willen eerlijkheid en betrouwbaarheid uitstralen. We gooien liever drie kisten fruit weg waar we niet helemaal blij mee zijn dan dat we het aan mensen verkopen. Daarnaast staat klantvriendelijkheid voorop. Als iemand op de fiets is en een kist sinaasappels wil kopen, brengen we dat aan het einde van de dag nog even langs. Die kleine dingen doen het ‘m.

Ook advies over het gebruik van de producten vinden ze een belangrijk aspect. Serge is de kok in de kraam. Mensen die bij een vis- of vleessoort een bijpassende groentesoort willen, sturen we naar Serge. Hij weet precies wat lekker is. Over de producten heeft iedereen de nodige kennis. Dat is belangrijk. Als je tien soorten appels verkoopt, moet je weten wat het verschil is. Sommige dingen leer je gaandeweg, maar ik ben naar de detailhandelschool geweest en heb het verplichte vakdiploma gehaald.

Yolanda is trots op haar vader: Het is een pure ondernemer. Hij is vooruitstrevend en streeft ernaar meer omzet te behalen door nieuwe dingen uit te proberen. Van Eldik doet zijn best altijd up-to-date te blijven. Je moet de nieuwste producten hebben. Er komen nog steeds fruitsoorten bij, voornamelijk uit het buitenland. Ook moet je met voorzieningen met de tijd meegaan. Zo hebben we een pinapparaat. En niet onbelangrijk: we scheiden al ons afval. Het milieu is belangrijk.

Het centrum van Ede had een tijd een achterstand op Veenendaal, maar nu winnen wij het. We mogen blij zijn met wat we hier hebben. De zaterdagmarkt zie ik als één van de betere van de omgeving. Elke zaterdag staat ‘ie weer vol. Het scheelt dat de gemeente markt-minded is, de wisselwerking tussen die twee is gewoon goed. Alles is hier mogelijk en de voorzieningen, zoals de elektriciteitspalen die in de grond zijn verwerkt, zijn goed.

Naast zijn drukke baan als marktkoopman zit Van Eldik als vertegenwoordiger van de markt in Stichting Binnenstadsmanagement Ede, afdeling promotie. We organiseren acties voor het centrum, die ook gelden voor de maandag- en zaterdagmarkt. Hierdoor vormen centrum en markt een geheel. Ook is hij voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, afdeling Ede-Wageningen, een vereniging die gezamenlijk werkt aan een marktsituatie die gericht is op de toekomst.

BRON: EDE STAD

 

Headlines:

  • Onze jus d'orange wordt vers geperst in de kraam in een fles of beker voor thuis of onderweg.

    Lekker vitaminen tanken!

  • De verse ananas wordt voor u geschild in de kraam zonder bijkomende kosten en verpakt in een speciale bewaar container.

    Elke dag lekker vers!